Het koppelen van een domein aan een webhosting account

Uit VersioPedia

Ga naar: navigatie, zoeken

In deze tutorial leest u wat u stap voor stap moet doen om een domein correct aan uw account te koppelen.

Inhoud

Tutorial

Volg de volgende stappen om uw domein te koppelen aan uw webhosting account.


Stap 1: Domein toevoegen aan webhosting account

U moet eerst inloggen in uw DirectAdmin account. Na het inloggen ziet u een lijst met uw domeinen, als het domein dat u wilt toevoegen al is toegevoegd in DirectAdmin kunt u deze stap overslaan.

Klik op Domain Setup.

Bestand:Domainsetup.png

Klik dan op Add Another Domain.

Bestand:Addanotherdomain.png.

Vul dan het domein in en klik op Create. Het domain is dan toegevoegd aan uw hosting account.

Bestand:Domainformdomain.png.

Stap 2: Wijzig de nameservers


Nu moet het domein nog verwezen worden naar de server. U heeft al een mailtje ontvangen met de nameservers die u moet gebruiken.

Domein is geregistreerd bij Versio


Als u uw domein heeft geregistreerd bij Versio kunt u de nameservers wijzigen in de klanten panel. Klik na het inloggen links in het menu op Uw Domeinnamen.

Vul niet de IP adressen in maar de nameservers zelf, dus bijvoorbeeld ns3.versio.nl en ns4.versio.nl.


Als u uw domein heeft geregistreerd bij een ander bedrijf moet u naar de website van het desbetreffende bedrijf. U kunt daar bijna altijd de nameservers van het domein wijzigen. Hoe dit precies moet kunnen wij u niet vertellen, dit verschilt namelijk per bedrijf. Als u er niet uitkomt moet u contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

Foutmelding


Het is heel goed mogelijk dat u een foutmelding krijgt. Het is erg belangrijk dat u eerst het domein toevoegt aan uw DirectAdmin account en dan pas de nameservers wijzigt. Doe eerst een nameserver check op SIDN.nl.

Soms krijgt u de foutmelding als de verhuizing van het domein nog niet is voltooid. Als er geen verloop datum staat in de Klanten Panel dan betekent dat dat de verhuizing nog niet is voltooid.

Stap 3: Wacht 24 uur


Nadat u de nameservers heeft gewijzigd moet u tot 24 uur wachten voordat de wijziging zichtbaar is. Zo lang duurt het namelijk totdat de wijziging het internet is over gegaan.