E-mail account aanmaken en koppelen aan Windows Live Mail

Uit VersioPedia

Ga naar: navigatie, zoeken

In dit artikel laten wij u zien hoe u een email adres aanmaakt in DirectAdmin en deze koppelt aan Windows Live Mail. In dit artikel gaan we er van uit dat u uw domeinnaam al heeft gekoppeld aan uw webhosting account en uw domeinnaam al bereikbaar is. Heeft u uw domeinnaam nog niet gekoppeld? Klik dan hier om te lezen hoe u dat eerst moet doet.

Inhoud

DirectAdmin

We beginnen door in te loggen in DirectAdmin. Dit kunt u doen op http://uwdomein.nl:2222 . Eenmaal ingelogd kiest u de domeinnaam waarvoor u een email adres wilt aanmaken.

Stap 1

Klik op email accounts:
Bestand:Outlook1.png

Stap 2

Klik op 'Create mail account':
Bestand:Outlook2.png

Stap 3

U vult de desbetreffende gegevens in en u klikt hierna op "Create". Hierna ziet u een overzicht van uw instellingen:

Bestand:Outlook3.png

Bestand:Outlook4.png

Windows Live Mail

Wij gaan nu deze instellingen invoeren in Windows Live Mail. Eerst een overzicht van alle instellingen:

Inkomende email server: mail.uwdomein.nl
Uitgaande email server: mail.uwdomein.nl
Username: testemail@uwdomein.nl
Password: GOU7nUtW
Port voor uitgaande email: 587
SSL: Uit
Verificatie voor uitgaande email: Aan

Stap 4

Vul de gegevens als volgt in. Zorg ervoor dat u de "serverinstellingen handmatig configureren" heeft aangevinkt. Hierna drukt u op volgende.
Bestand:Outlook5.png

Stap 5

Vul de gegevens als volgt in.
Bestand:Outlook5.png

Stap 6

U kunt nu uit 2 servertypes kiezen: POP en IMAP. Het verschil tussen POP en IMAP is dat wanneer u IMAP gebruikt de email altijd op de server blijft bewaard. Crashed uw computer dan zal uw email nog op uw hosting pakket staan. Met POP word de email van de server gedownload en op uw pc gezet. De mail verdwijnt dan op de server. Alle instellingen voor POP en IMAP zijn hetzelfde. Voor dit voorbeeld configureren wij een IMAP account.

Doordat de meeste providers port 25 voor uitgaande email (SMTP) blokkeren veranderen wij het port nummer voor uitgaande email van 25 naar 587. U zet "Vereist verificatie" aan. Eenmaal alles ingesteld klikt u op volgende. Uw e-mail account is hierna gereed voor gebruik.
Bestand:Outlook6.png